+38169767202, Vojislava Ilića 102 bitcomracunari@gmail.com

KAKO DA UNAPREDITE POSLOVANJE

Bilo da ste vlasnik preduzeća, mali privrednik ili jednostavno želite da poboljšate sopstvenu produktivnost, na pravom ste mestu .Već više od dve decenije rada u IT industriji naučile su nas  neobrojenim načinima da olakšamo , ubrzamo i pojednostavimo rad u IT okruženju našim klijentima. Bez lažne skromnosti reći ćemo da smo na obostrano zadovoljstvo uspeli u tome uprkos mnogobrojnim preprekama i iskušenjima koje donose novi poslovi .Danas je možda više nego ikad pravovremen brz i neometan pristup informacijama put do uspeha i materijalnog bogatstva.Koliko ste puta do sada bili nervozni, frustrirani ili besni jer vas je računar usporio ili potpuno onemogućio da na vreme izvršite zacrtani cilj . Često ste sigurno bili u prilici da u svakodnevnom radu zaustavite neki poslovni projekat jer je na primer pao sistem u banci, u nekoj državnoj instituciji ili možda baš kod vas u preduzeću.Naša rešenja za prevazilaženje problema uključuju stalne bekap servere, NAS storage servere i neka od Cloud rešenja. Neka vas ne zaplaše ovi tehnički izrazi jer mnoga od ovih rešena nisu ni skupa ni komplikovana za korišćenje.

Kako unaprediti poslovanje
značaj zamene hard diska ssd om

ZNAČAJ PRELASKA NA SSD TEHNOLOGIJU

SSD ili elektronski disk nema pokretne mehaničke komponente. To ih razlikuje od tradicionalnih elektromehaničkih diskova kao što su tvrdi diskovi (HDD) , koji sadrže disk koji se okreće i pokretnu čitajuću/upisnu glavu.U poređenju sa elektromehaničkim diskovima, SSD-ovi su obično otporniji na fizički udar, tiše rade, imaju manje vreme pristupa i manje kašnjenje.HDD-ovi mogu kopirati 30 do 150 MB u sekundi (MB/s), dok standardni SSD-ovi obavljaju istu radnju pri brzinama od 500 MB/s. Noviji NVME SSD-ovi mogu čak pokazati brzine do neverovatnih 3000 do 3500 MB/s. Sa SSD-om možete kopirati film od 20 GB za manje od 10 sekundi, dok bi tvrdom disku trebalo najmanje dva minuta. Prevedeno u efikasnost svakodnevno korišćenje ssd diskova može vam znatno unaprediti poslovanje i uštedeti puno radnih sati .

   Da li ste čuli za refurbished laptopove ?

Na zapadu je ovo već odavno odomaćen termin i u prevodu je nešto između refabrikovanog i polovnog testiranog laptopa. Mnogi korisnici pa i vlasnici firmi i njihovi sistem inženjeri sve češće se okreću nabavci ovakvih uređaja .Ono što mnogi od vas ne znaju je da ovakvi računari mogu biti daleko kvalitetniji i tehnološki napredniji od onih koje za isti novac možete nabaviti nove u maloprodaji .Tako na primer postoje velike svetske korporacije koje se bave isključivo refabrikovanjem i ponovnim vraćanjem u funkciju nekih od najkvalitetnijih proizvoda iz IT industrije pa je tako i sa laptopovima .Ono što je karakteristika u ovom procesu je da se refabrikuju samo najskuplji i najbrži laptop računari pa je tako uobičajeni refurbished laptop opremljen nekim od najjačih Intel procesora Intel® Core™ i5  ili Intel® Core™ i7, takođe tu je i neki od brzih SSD diskova i neki od najkvalitetnijih Led IPS ekrana. Takođe na ovakve laptopove dobijate garanciju kao i za nove a u proseku su i daleko trajniji od novih u istom cenovnom rangu.Mi smo našim klijentima takođe na raspolaganju ukoliko se odluče za ovakav vid nabavke opreme .

 

refurbished laptops